Molenzonen Rood & Molenzonen Groen, de feestbieren van KFCM Hallaar.

Hieperdepiep...

Dit jaar bestaat KFMC Hallaar precies 80 jaar. Uiteraard wilden we dit niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Maar hoe graag we ook een groot evenement zouden organiseren, zoiets is in deze tijden verre van evident. Als de omstandigheden het toelaten, willen we dit graag later op het jaar met iedereen samen vieren, maar tot het zover is, laten we graag het feest tot bij u komen.

Gezondheid!

Gezondheid. Een toast die dikwijls wordt uitgesproken, maar door Corona toch aan belang wint. Daarom willen wij in dit feestjaar alvast toasten op ieders gezondheid. Met of zonder groot evenement.  Daarom werd er begin dit jaar beslist om speciaal voor het 80-jarig bestaan van onze club een feestbier uit te brengen.

Wat je zelf doet...

Een feestbier uitbrengen is één ding, het maken een ander. De KFCM Hallaar feestbieren zijn volledig door de club ontwikkeld èn gebrouwen! Het is dus een uniek bier, om een unieke club te vieren.

Rood en groen, onze clubkleuren

We vonden het wel een leuk idee om het feestbier op meerdere manieren te linken met onze club. Daarom bedachten we zelfs 2 bieren! Elk staat ze voor een eigenschap van onze club en worden ze gekoppeld aan onze clubkleuren. Meer KFCM Hallaar kan je ze niet maken.

Molenzonen Rood - Een zacht rood bier

KFCM Hallaar is gekend als een familiale, sociale club. Daarvoor stellen we graag Molenzonen Rood voor. We zouden het bier rood gekleurd kunnen hebben, maar in de plaats daarvan kozen we voor een eerder amber-rood bier. Door de selectie van verschillende gerstemouten, proeft u een zacht biertje met een volle smaak, waarbij de Barbe-rouge-hop een fruitige toets geeft. De toegevoegde natuurlijke aroma’s van wilde aardbei geven een aangename nasmaak. Molenzonen Rood heeft een alcoholpercentage van 6%.

Molenzonen rood

Molenzonen Groen - Een sterk blond bier

KFCM Hallaar is ook gekend als een sterke club. Getuige daarvan zijn ons grote ledenaantal. Bovendien worden er regelmatig in verschillende reeksen sportieve successen geboekt. Omdat groen bier natuurlijk niet kan, kozen we hier voor een sterk blond bier. Door onder andere Golden Ale-mout en tarwemout, in combinatie met een sterke gist, krijgen we een licht troebel biertje. De Strisselspalt-hop zorgt voor een kruidige citrus-toets. Molenzonen Groen heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

Molenzonen Groen

Verkrijgbaar bij

 

In de pers

 

Sponsors

  • Vermogensatelier
  • CafĂ© Lola
  • HV
  • De zilvervis
  • VV Real Estate
  • Funerarium De Ryck