FAQ

Welk materiaal heb ik nodig om te voetballen?

Wanneer je een eerste keer komt proberen tijdens onze vriendjesdagen hoef je niet ineens al voetbalmateriaal aan te kopen. Bij droog weer is een paar sportschoenen voldoende. Bij regenweer lukt dit ook wel, al kan je natuurlijk iets sneller uitglijden.

Voor een aangesloten speler is volgend materiaal vereist:

  • voetbalschoenen met plastic noppen (studs). Ijzeren studs zijn pas toegelaten vanaf U15 en op grasvelden (geen kunstgras).
  • beenbeschermers
  • voetbalshort en kousen
  • warme trainingskledij vanaf november tot februari
  • handschoenen tijdens de winter zijn toegelaten

Van de club uit krijg je een sporttas, rode wedstrijdbroek en rode wedstrijdkousen en een training voor na de wedstrijd.

Wat moet ik doen als ik naar een andere club wil gaan voetballen?

Wanneer je naar een andere club wil gaan voetballen dan dien je dit ook tijdig administratief in orde te brengen. Je vindt alle informatie hierover op de website van Voetbal Vlaanderen.

Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen met voetballen

Je bent welkom vanaf U5. Dat betekent dat je 5 jaar bent of wordt in het lopende voetbalseizoen. Een voetbalseizoen start in augustus en loopt tot mei.

Kan ik eens komen proberen eerst om te zien of ik het leuk vind?

Uiteraard! Aan het begin en einde van het seizoen organiseren we een aantal weken "Vriendjesdagen" voor nieuwe spelers. Dan kan je al eens komen kennismaken met onze voetbalclub en het verplicht je tot niets.

Wil je tijdens het seizoen nog aansluiten? Neem dan even contact op met onze jeugdcoördinator Peter. Hij kan je vertellen of er nog plaats is en wanneer de ploeg van jouw leeftijd traint.